top of page

DTplan wint prestigieuze KNX-AwardDTplan pronkt met de prestigieuze KNX Innovation Award 2022. De onderscheiding beloont het beste KNX-project van het jaar en werd donderdag 27 oktober uitgereikt door de Belgische vakorganisatie. KNX is een open programmeertaal en de belangrijkste standaard in de wereld van gebouwenautomatisatie. Denk daarbij aan rolluiken, automatische deuren, verlichting, ventilatie,.. DTplan is een systeemintegrator & -programmeur die de programmeertaal gebruikt om tal van merken te integreren en gebouwen slim te maken. Het jaarlijkse KNX Netwerkevent, een initiatief van de vakorganisatie KNX België, vond plaats in de Thomas More Hogeschool in Sint-Katelijne-Waver. Zo’n 150 professionele installateurs, systeemintegratoren en fabrikanten woonden het event bij. Uit een shortlist van drie toonaangevende projecten, haalde DTplan het als laureaat voor 2022. De case van DTplan in het 18e-eeuwse Kasteel Blauwhuis in Izegem werd door de jury bekroond omwille van de uitgebreide en complexe KNX-integratie die uiteindelijk resulteerde in een enorm gebruiksgemak en automatisering voor de eindklant.


Het kasteel, dat vroeger dienst deed als familiehuis, kreeg een nieuwe bestemming als eventruimte en kantorencomplex. DTplan integreerde alle technieken in de volledige site via 1 enkele KNX-installatie. Het vormde hiervoor een vlotte tandem met Vecolux die de nodige materialen aanreikte terwijl DTplan in stond voor de integratie en programmatie. Elke ruimte werd voorzien van een touch panel, dit faciliteert zo het multifunctionele karakter van het kasteel en geeft de eindgebruiker de volledige controle. Via de touch panels kan je als organisator in elke afzonderlijke eventzone/ruimte, een eigen multimedia bron selecteren, het volume instellen en een specifieke projectie tonen. Bovendien kan dit alles ook volledig vanop afstand gebeuren. Naast het multimedia luik, werden ook de HVAC-integratie, inbraakdetectie & camerabewaking, toegangscontrole en de RGBW-led & DALI-verlichtingssturing van zowel binnen als buiten mee opgenomen. Er is ook een optie voorzien om de volledige automatisatie on-hold te zetten, inclusief kalenderregeling, wanneer geen events zullen plaatsvinden om zo de nodige energie te besparen en over te gaan op afwezigheidsmodus. Aansluitend werden ook heel wat energiemeters voorzien om het energieverbruik in kaart te brengen en hierop te kunnen anticiperen in functie van energiebewuste en besparende maatregelen. Uniek aan dit hele verhaal is dat alle technieken gevisualiseerd worden op één overkoepelend en makkelijk te bedienen gebouwbeheersysteem.


Het gerestaureerde en gerenoveerde Kasteel Blauwhuis is een heerlijke locatie voor elk type van samenkomst. Een bedrijfsevent, een lezing, een colloquium, een seminar of een socioculturele activiteit, het historische karakter van het gebouw biedt u een waaier aan faciliteiten. De aanwezigheid van de meest geavanceerde technologieën en de mogelijkheid van topcatering voor elk moment van de dag verheffen bijeenkomsten tot een heus feest. Ontdek het Kasteel tijdens een wandeling in het park of op https://www.blauwhuis.com/

DTplan is een onafhankelijke programmeur in gebouwenautomatisatie met kantoren in Izegem en Gent. Als integrator biedt DTplan een scala aan oplossing met een open blik en een merkonafhankelijke insteek. Elke specifieke vraag leidt tot een oplossing op maat. In 2021 kwam met Oktow een nieuwe merknaam om de hoek kijken die het energiebeheer omarmt. Oktow is een kei in het activeren en in beweging brengen van data. Kortweg klink dat: Oktow, experts in dataflow! Zo krijgt die automatisatie ook een nog extra dimensie door bewuster en slimmer om te gaan met energie.


Speciaal woordje van dank ook aan onze partners Vecolux, Jan Romel, Renzo Bruynooghe, gino Callebout BVBA en natuurlijk ons team!


Meer info? Contacteer Jonas Lybeer via jonas.lybeer@dtplan.be


147 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page