top of page

2023, WE ARE READY!

Met het einde van het jaar in zicht komt ook ons weekje collectief verlof dichterbij. Tijd dus om even stil te staan en met trots terug te blikken op 2022. Met onder andere een ongezien aantal projecten waarbij creatief omgaan met levertermijnen centraal stond, het winnen van de KNX-awards en de Trots van Izegem in de categorie Marketing werd het een jaar om 'U' tegen te zeggen. Ons team ging geen enkele uitdaging uit de weg en wist opnieuw heel wat prachtige referenties op te leveren. We zijn vastberaden om ook in 2023 die trend door te zetten. Wij wensen jullie nu al prettige feestdagen & een spetterend nieuw jaar toe.

Project in de kijker: Kasteel Blauwhuis Izegem Winnaar KNX Awards 2022

DTplan pronkt met de prestigieuze KNX Innovation Award 2022. De onderscheiding beloont het beste KNX-project van het jaar en werd donderdag 27 oktober uitgereikt door de Belgische vakorganisatie.


Het kasteel, dat vroeger dienst deed als familiehuis, kreeg een nieuwe bestemming als eventruimte en kantorencomplex. DTplan integreerde alle technieken in de volledige site via 1 enkele KNX-installatie. Het vormde hiervoor een vlotte tandem met Vecolux die de nodige materialen aanreikte terwijl DTplan in stond voor de integratie en programmatie.

Elke ruimte werd voorzien van een touch panel, dit faciliteert zo het multifunctionele karakter van het kasteel en geeft de eindgebruiker de volledige controle. Via de touch panels kan je als organisator in elke afzonderlijke eventzone/ruimte, een eigen multimedia bron selecteren, het volume instellen en een specifieke projectie tonen. Bovendien kan dit alles ook volledig vanop afstand gebeuren. Naast het multimedia luik, werden ook de HVAC-integratie, inbraakdetectie & camerabewaking, toegangscontrole en de RGBW-led & DALI-verlichtingssturing van zowel binnen als buiten mee opgenomen. Er is ook een optie voorzien om de volledige automatisatie on-hold te zetten, inclusief kalenderregeling, wanneer geen events zullen plaatsvinden om zo de nodige energie te besparen en over te gaan op afwezigheidsmodus. Aansluitend werden ook heel wat energiemeters voorzien om het energieverbruik in kaart te brengen en hierop te kunnen anticiperen in functie van energiebewuste en besparende maatregelen. Uniek aan dit hele verhaal is dat alle technieken gevisualiseerd worden op één overkoepelend en makkelijk te bedienen gebouwbeheersysteem.

Energieboekhouding, batterij aansturing, capaciteitstarief, variabele energieprijzen, laadpaalmanagement, inzicht op jouw energieverbruik, energierapportage... Zorgen deze woorden voor een acute stressaanval?


We kunnen er niet om heen. De energieprijzen swingen de pan uit en bezorgen heel wat bedrijven rillingen die je soms heel letterlijk kan nemen. Inzicht krijgen op je energie-assets kan heel wat pijnpunten bloot leggen met het oog op besparingen, dit zonder hiervoor een grote kost te moeten maken. Maar ook vragen rond het aansturen van batterijen, laadpaalmanagement en bekommernissen rond het capaciteitstarief zijn dagelijkse kost voor ons team. Oktow helpt je hier graag bij verder!

Er even tussenuit...

En nu? Even tijd voor een welverdiende vakantie! DTplan en Oktow sluiten de deuren op vrijdag 23 december. Maandag 2 januari vliegen we er opnieuw in. We wensen jou en jouw familie een prettig en gezond 2023!

Een vraag of boodschap voor ons team?


25 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page