top of page
pexels-pixabay-534174-black_n_white_edited.jpg

DEMODAGEN

4 oktober 2022

Demodagen
04/10/2022
- 13u00 tot 16u45

Locatie: DTplan HQ - Leenstraat 25, 8870 Izegem

Energy Routing

Na twee verplichte sabbatjaren hernemen we in 2022 met veel ambitie de Demodagen. We trekken voor deze editie de kaart van ‘Energy Routing’. Dat doen we niet zomaar. Sinds dag één maakt ‘Energiemanagement’ een belangrijk deel uit van de DTplan-activiteiten. Met de lancering van Oktow in 2021, zetten we een extra stap in dit groeiende segment.

Oktow?

 

Oktow is een kei in het activeren en in beweging brengen van data. Kortweg klink dat: Oktow, experts in dataflow! De ruwe data van gebouwen, installaties of machineparken wordt gemeten, geanalyseerd, bewerkt en gebruiksklaar gemaakt. Nood aan meer service? Ons team pakt het energievraagstuk aan en formuleert concrete adviezen. Terwijl Oktow thuis is in de wereld van energiemonitoring en -data, focust DTplan zich als integrator op gebouwenautomatisatie met een scala aan oplossingen.


Case ‘Energy Routing’ op Oktow & DTplan Demodag


Met 'Energy Routing' gaan we in de tandem DTplan - Oktow, nog een stap verder dan het louter in kaart brengen van data of programmeren. We gebruiken de data om intelligent met energie om te gaan en er ook commando's aan te koppelen. Oktow & DTplan lanceren op 4 oktober een opstelling waarbij we onze kennis van hardware combineren met de kracht van slimme software. Onze site wordt voorzien van twee duo laadpalen. De laadpalen worden gevoed door ofwel de batterij aangesloten op de zonnepanelen, of door netstroom. Onze Oktow Energy Routing Software bepaalt op elk moment van de dag de bron. De keuze die ons systeem maakt, gebeurt op basis van de opgewekte zonne-energie, de capaciteit van de batterij én de ogenblikkelijke prijs van de netstroom. Daarnaast zijn goed gedefinieerde assets cruciaal. Ontvangen we van onze energieleverancier het commando om af te schakelen bij een hoog tarief? Dan wordt de energie in de batterij aangesproken voor de laadpalen, de klimatisatie en het productieatelier. Het omgekeerde is uiteraard ook waar. De case houdt niet alleen rekening met de energietransitie van vandaag, maar legt meteen ook een aantal heel actuele topics bloot. Hoe gaan we als bedrijf, maar ook als particulier slimmer om met volatiele energieprijzen? Wat is de invloed van de elektrificatie van ons wagenpark? Waarom blijft het (fiscaal) interessant om energie non-stop te monitoren en managen?

FABRIKANTEN & PARTNERS

Banner web.png
1_metslogan_allekleuren_witte achtergrond.jpg
Smart Buildings in Use.png

SPREKERS

Logo's sprekers.png
bottom of page